Nescafé

Toon 1 - 0 van 0
More filters
Geen producten gevonden...

Nescafé

In 1929 werd Nestlé uitgedaagd om de overtollige koffiebonen in Brazilië te helpen bewaren die het gevolg waren van de Wall Street Crash. En Nestlé ging de uitdaging aan.

Max Morgenthaler, was op een missie om een ​​heerlijke kop koffie te maken door simpelweg water toe te voegen. Max en zijn team hebben hard gewerkt om een ​​nieuwe manier te vinden om oploskoffie te maken die de natuurlijke smaak van de koffie zou behouden. In 1938 vonden ze het antwoord en NESCAFÉ werd geboren. NESCAFÉ werd genoemd door de eerste drie letters in Nestlé te gebruiken en te voegen met ‘café’, en werd de nieuwe naam in koffie.

Toen NESCAFÉ voor het eerst gelanceerd werd op 1 april 1938 in Zwitserland, werd voorspeld dat het een enorm succes zou worden. Maar toen begon de Tweede Wereldoorlog in 1939. Tijdens de oorlog was NESCAFÉ een nietje in het voedselrantsoen van de Amerikaanse troepen, en zij vonden het geweldig. Snelle, gemakkelijke en heerlijke koffie.

Na de oorlog werd NESCAFÉ geëxporteerd naar Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS, en de Amerikaanse troepen werden onze merkambassadeurs en verspreidden hun liefde voor NESCAFÉ.

Tijdens de rest van de jaren 1940 groeide de populariteit van NESCAFÉ. Tegenwoordig wordt NESCAFÉ in meer dan 180 landen genoten en is het de favoriete koffie ter wereld geworden.